030-2714242 info@olefantje.nl

Over ’t Olefantje

Praktische informatie

Leeftijd

0-4 jaar

Groepen

3 horizontale groepen

Openingstijden

7.45 – 18.15 uur

Uurtarief

€ 11,43

Warme en persoonlijke betrokkenheid

’t Olefantje is een warm en huiselijk kinderdagverblijf. Wij bieden ouders en kinderen een vertrouwde en gezellige omgeving. En we vinden het belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen, kunnen groeien, zich veilig voelen en vooral veel plezier kunnen hebben.
Omdat we een klein kinderdagverblijf zijn, kennen we alle ouders en kinderen en is de communicatie tussen ouders, kinderen, pedagogisch medewerksters en management heel open. Wij houden de lijntjes graag lekker kort.

Vast team

Bij ’t Olefantje werkt een fijn en betrokken team met vaste medewerksters en vaste invalkrachten. Dit zorgt voor rust en continuïteit op de groepen. Alle juffies hebben een grote passie voor kinderen en werken recht vanuit hun hart. Uiteraard hebben zij ook allemaal een diploma om in de kinderopvang te werken.
Naast de vaste gezichten op de groep is er ook elke dag tenminste 1 manager aanwezig om de pedagogisch medewerksters bij te staan en om vragen van ouders te beantwoorden.

Leerbedrijf

’t Olefantje is een erkend leerbedrijf. En dat betekent dat we werken met stagiaires. Sterker nog, wij vinden het opleiden van stagiaires heel erg belangrijk en leuk. Zij zijn immers de toekomst van de kinderopvang en misschien wel onze nieuwe collega’s.
We zijn in 2022 niet voor niets uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar.  Stagiaires zijn minimaal 1 schooljaar bij ons en werken op een vaste groep. Zij zijn al snel onderdeel van ons hechte team en worden als het kan ingezet als invalkracht.

Zorg op maat

Bij ’t Olefantje bieden we zorg op maat aan. Dit wil zeggen dat we ieder kind zien als een individu en inspelen op wat ze nodig hebben. Elk kind krijgt persoonlijke aandacht en mag zich ontwikkelen in zijn eigen tempo. Er is dus geen vastomlijnd beeld over hoe een kind zich moet ontwikkelen en wat de juiste aanpak is. Elk kind heeft zijn eigen persoonlijkheid en juist dat maakt ieder kind zo uniek en leuk. Om deze eigenheid te behouden is zelfvertrouwen heel belangrijk.
Wij bieden de kinderen veel liefde, ruimte en structuur en vertrouwen erop dat kinderen hiermee zullen opgroeien tot individu met zelfvertrouwen. Verbinding maken en een positieve benadering staan hierbij centraal.

Ons volledige pedagogisch beleid vindt u hier.

Om de puntjes op de I te zetten werken wij samen met een beweegcoach en een pedagogisch coach. Beweegcoach Mirjam ten Brinke komt al jaren bij ’t Olefantje. Zij helpt kinderen op weg in hun bewegingsontwikkeling. Mirjam is een voorbeeld voor de pedagogisch medewerksters die ook steeds meer van haar werkwijze inzetten bij onze kinderen.
Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve coacht het hele team medewerkers. Van haar leren we o.a. hoe we op een positieve manier verbinding maken met kinderen. Mede door haar zitten onze kinderen zo lekker in hun vel. Neem ook eens een kijkje op haar website: www.grootenklein.nl

Gezonde omgeving

Buitenspelen is een vast onderdeel van ons dagritme. Als het weer het toelaat spelen wij tenminste 1 keer per dag in onze prachtige grote en groene tuin. Hier is alle ruimte voor de kinderen om actief te spelen of om rustig de buitenwereld te verkennen.
De voeding bij ’t Olefantje is gezond. Dat wil in ieder geval zeggen dat er geen onnodige suikers, vetten of zout in het eten zit. Dit geldt ook voor traktaties bij verjaardagen.
Wil je meer weten over ons veiligheid- en gezondheidsbeleid? Klik dan hier.

Praktische informatie

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 7.45 – 18.15
Wij zijn gesloten op nationale feestdagen, de dag na hemelvaart en tussen kerst en oud & nieuw.

De groepen:

Babygroep: Op deze groep zitten maximaal 11 kinderen van 0-1 jaar
Dreumesgroep: Op deze groep zitten maximaal 11 kinderen van 1-2 jaar
Peutergroep 1: Op deze groep zitten maximaal 15 kinderen van 2-4 jaar
Peutergroep 2: Op deze groep zitten maximaal 4 kinderen van 2-4 jaar

Tarieven:

Onze uurprijs is €11,43. Dit is inclusief eten, drinken en luiers.
Klik hier voor de prijslijst 2024

Vergunningen en rapporten

Het kinderdagverblijf beschikt uiteraard over de benodigde gemeentelijke vergunningen en voldoet aan alle, aan de kinderopvang gestelde, normen. Dit is terug te vinden op de website van het Landelijk Register Kinderopvang.
Ons registratienummer is 883795905
De meest recente inspectierapporten van de GG&GD zijn hier te vinden.
2023 2024

 Kinderdagverblijf 't Olefantje
030-2714242 | info@olefantje.nl

Privacyverklaring | Pedagogisch beleid | Klachtenprocedure